torstai 10. joulukuuta 2015

Uuhille Suklaattia

Meidän uuhet sai eilen Suklaattia. Enkä puhu nyt mistään maitosuklaasta vaan Dark Chocoladesta eli Suklaatista, joka on I-linjan ruskea kainuun harmas pässi. Suklaatti tuli lainaan eli palautuu omistajalleen Iisalmeen, kunhan on hoidellut pilputushommat noin 6 - 8 viikossa. Suklaatin mukana toimme meille uuden uuhen P-linjan kainuun harmaan Pimun (P.Jokimäen Pimu), joka on syntynyt maaliskuussa. Pimu on toivottavasti kantavana. Suomenlammasristeytyskaritsoita odotellaan syntyväksi maaliskuussa.

Lähdimme Iisalmen reissulle klo 08 ja olimme takaisin kotona klo 17.30. Ajokeli oli Iisalmessa erittäin liukas ja täällä kotopäässä erittäin sohjoinen. Kieli keskellä suuta pääsimme kuitenkin lampaiden kanssa turvallisesti perille. Alkumatkasta Pimu määki melko äänekkäästi, mutta söi välillä kuitenkin heinää. Loppumatkasta se jo Suklaatin kanssa makoili tyytyväisenä kyydissä.

Jotenkin oli mielessä, että milloinkohan pässi hokaa mitä siltä odotetaan, mutta eihän Suklaatti ollut kuin päässyt meidän rouvien joukkoon, niin se teki jo Ritulle temput! Ei ainoastaan kerran, vaan noin puolen tunnin aikana kahdeksan kertaa!!!

Meille oli kerrottu, että mikäli uuhi ei ole kiimassa se vastaa pässin nuuhkintaan pissaamalla. Esteri ja Porostiina reagoivat näin, mutta Ritu puski ja liehitteli pässiä innoissaan. Olemmekin huomanneet sen olevan tavallista kesympi, mikä yleensä myös on kiiman merkki. 

Ritu <3 Suklaatti

Ihana pikku Pimu. Tosi kesy, kiltti ja suloinen. 
Omaa melko kimakan ja vähän vuohimaisen mäkättävän määintä äänen...

Ilona-kissasta on tullut oikea lampolan häirikkö. Se räpsii Ritua turpaan, eikä Ritu ole moksiskaan vaan hypnotisoituu paikoilleen, kiimassa kun on. Porostiina ei paljon kissan kolttosista kiinnostu, mutta Esteri yrittää puskea kissaa pois. Ilona meinasi Suklaatinkin päälle kirmata, mutta Suklaatin ei tarvinnut kuin hetken tuijottaa, niin Ilona huomasi, että ei ehkä kuitenkaan kannata ja kääntyi pois...

Suklaatti on kiltti ja tosi kaunis, ruskea kainuun harmas. En vain ensimmäisenä iltana onnistunut nappaamaan siitä valokuvaa missä se olisi niin edukseen kuin oikeasti on.

Piippuhyllyn tyrnäväläinen yleisö.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti