sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Vauhdin hurmaa!

Ritu karitsoineen siirrettiin tänään Esterin ja karitsoiden kanssa samaan tilaan. Hetken oli härdelliä siirron jälkeen, kun emät määkivät ja haistelivat vilistäviä karitsoita ihmetellen, että mikä näistä on minun. Kyllä ne omat sieltä äkkiä onneksi löytyi.

Korvamerkkasimme jo Ritun karitsat, jottei mustat pässipojat ja tytöt mene yhdistettäessä sekaisin. Emät tuskin kuitenkaan niistä tunnistivat omia pienokaisiaan. ;) Kyllä teki pahaa rusauttaa ensimmäiselle korvamerkki... Ihan pikkuisen pässipoika määkäisi korvanlehden lävistyessä. Toinenkin pässipoika älähti hieman, mutta tyttö ei virkannut mitään, vaikka se sai "korvakorut" molempiin korviin. Voisiko tästäkin päätellä, että ehkä naarassukupuolella on kovempi se kipukynnys kuitenkin... 

Ritun karitsat olivat aivan innoissaan suuremmasta tilasta ja mennä viilettivät kuin tuulispäät tilaa edes takas! 

Päätöntä menoa!



Elsa hämmentää Ritun karitsoiden joukossa. 
Äkkiä muuten saa karitsa kyytiä, jos erehtyy väärän emän tissille!

Porostiinan pässipojat saivat isomman tilan, kun yhdistimme tyhjentyneen Ritun karitsointitilan niin, että vain pässipojat pääsevät sinne ns. karitsakammariin. Pässipojatkin innostuivat loikkimaan tilaa edes takas ja varsinkin kiipeilemään lepäävän Porostiina päällä!

Mitä yksi edellä, sitä muut perässä.

Kohta Porostiinan selässä oli jo kaikki kolme!

Tämä Forrest Gump eli Pikku-Mestari on päässyt jo jalkatuistaan, eikä todellakaan enää huomaa, että jaloissa olisi ollut jotain hämminkiä. Ensin Pikku-Mestarilta jouduttiin teippaamaan kaikki jalat useampana päivänä. Otimme siteet aina yöksi pois, jotta emme aiheuta mitään kuoliota tms. Muutaman päivän jälkeen teippailimme enää vain etujalat. Etujalkoihin laitimme tikut vahvikkeiksi, niin jo oikenivat paikoilleen. Perjantaina jouduimme enää teippaamaan pelkästään vasemman puoleisen takajalan, kun se alkoi uudestaan hieman linksumaan. Jalkojen kanssa puljattiin kaikenkaikkiaan noin viikko. Sittemmin ei ole enää tukia tarvittu, ja meno on melkoinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti