keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pääsiäispilkkiä ja majavajahtia

Pääsiäinen hurahti ulkoilun merkeissä yöunien jääden melko vähäisiksi. Aamupäivät pilkillä ja illat majavia kyttäämässä.

Pääsiäisulkoilun starttasi perinteiset Syvälampipilkit järjestyksessään kahdeksannen kerran. Keli oli vaihteleva lumisateesta auringon pilkahduksiin. Jäällä oli 22 innokkuudeltaan vaihtelevaa kisailijaa. Kahden tunnin jälkeen kisailijoista kymmenen oli jäänyt ilman saalista, mutta kahdellatoista oli hieman punnitukseen kiikutettavaa.

Syvälampipilkin 2016 voitin minä 487 gramman painoisella särkipussilla! Olen nyt myös ensimmäinen, jolla on toinen kiinnitys pokaaliin! Tähän kohtaan totean vain, että olen kyllä voittoni ansainnut. Kairasin reippaasti reikiä jäähän, vaikka hyvä kun kairan mitta enää riitti! Sinnikkyys palkittiin, sillä aivan kisan viime metreillä kairaamani reikä osui suoraan ahnaasti syövään särkiparveen!

Toiseksi itsensä pilkki meidän etelästä saapunut pääsiäisvieras, Kari, 426 gramman kalapussilla ja Ville jäi pronssille 411 g saaliillaan. Neljännellä oli kalaa 255 gramman edestä ja viidennellä 153 grammaa. Vasta kuudentena oli jälleen nainen 137 gramman saalilla. Muista kalaa saaneista mainittakoon vielä kisaemäntä 37 g saalillaan, joka kuitenkin onnistui kamppaamaan kisaisännän, jolla oli vain 20 gramman saalis. Viime vuoden voittajaakin kalat onnistuivat karttamaan, sillä hän jäi kaloja saaneista viimeiseksi vain 15 gramman saaliilla. Onneksi kilpailut ovat siitä mukavat, että kaikki saavat palkinnot kaloista, nykyistä tai niiden puutteesta huolimatta!

Kiitämme tämän vuoden pilkkiä sponsoroineita yrityksiä:

Sähkö-Onni (70 euron arvoinen kaira!)
Kainuun Laaturakentajat
Kello-Optiikka Lappalainen
K-Market Kirsikka
Koukun Koiratarvike
K-Rautia
Parturi - Kampaamo Tukkatupa
Taksi Jukka Moilanen
Tasalan Kuukkeli
Tehohydro

"Poika" tuli kotiin pitkästä aikaa!
Minulla on edellinen kiinnitys pokaaliin v. 2010. Ville sai pokaalin heti seuraavana vuonna perheeseen. Ensi vuonna muilla kilpailijoilla onkin puolustautuminen, jotten minä saa kolmatta kiinnitystä ja pokaalia kokonaan itselleni!

Pääsiäisviikonlopun illat sujuivat tosiaan majavajahdissa. Aikaisemmin näytti jo miellyttävän keväiseltä, mutta kevään eteneminen otti ennen pääsiäistä hieman takapakkia - 20 asteen pakkasineen ja lumituiskuineen. Onnistuimme kuitenkin löytämään aktiivisia majavan jälkiä purolla, jossa majavat olivat käyneet istuksimassa ja kakkimassa. Kolmen illan kytiksellä emme onnistuneet kuitenkaan saamaan saalista emmekä valokuvaa, mutta kuulohavaintoon asti pääsimme. Hiihtelimme viimeisenä iltana pois lähtiessä vielä tarkistelemassa sulanteet, ja lumelle jääneistä tuoreista jäljistä vahvistui kuulohavainto. Majava oli käynyt sulasta penkan takaa kurkkaamassa meitä!

Majavajahdista oli jännä hiihdellä pimeällä pois. Maanantai-illalla tuoksui jo kevät! Niin, ja kevään merkkejä onkin jo bongailtu. Pitkänäperjantaina laulujoutsenet ja tiistaina harmaalokit.

Erään majavajahdin maisemia.

Ahma oli mennä lessuttanut järven jäällä.

Sunnuntaina ja varsinkin maanantaina oli upean lämmin pilkkisää, kunhan vain löysi navakalta tuulelta suojan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti