torstai 3. maaliskuuta 2016

Riistakamerakuvauksen lyhyt oppimäärä

Saimme hakea naapurilta lampaille heinää, jota olivat tehneet metsäkauriille, mutta kauriit tykkäävät vain vihanneksista, kukista ja leivästä. Lampaille heinä on kelvannut, joten suuri kiitos naapureille vielä tätäkin kautta! Samalla saimme jättää riistakameran kauriiden ruokintapaikalle.

Kävimme tänään hakemassa yli seitsemänsataa kertaa räpsyneen kameran pois. Jos aikaisemmin olimme kuvanneet pelkkää heiluvaa heinää, niin jälleen tuli oppia kantapään kautta. Ei riitä, että olet kotosalla ottanut testikuvan todeten laitteen toimivaksi. Matkalla riistakuvauspaikalle saattaa sattua jotain... Nyt oli käynyt niin, että linssiin oli tullut jokin sinnikäs huuru, joka oli pysytellyt ruudussa koko kuvausjakson ajan. Riistakamerakuvauksen lyhyeen oppimäärään kuuluu siis tarkastaa kameran toimivuus myös kuvauspaikalla!



Muutamassakin kuvassa oli havaittavissa pientä nahistelua. Liekö aikuiset urokset valtaavat jo itselleen reviiriä ajaen pois kaikki saman sukupuolen yksilöt? Vai häätävätkö naaraat aikuisia vasojaan omille reviireilleen?



Helmikuun alussa pidimme kameraa hetken omalla pellolla. Silloin sinne tallentui muutama kuva yöllisestä jäniksestä.


Lopuksi vielä yksi muokattu kauriskuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti