tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kissa vieköön!

Niittykunnaalla on kaksi pörröistä maatiaiskissaa. Toinen on syksyllä 13 vuotta täyttävä leikattu uroskissa Onni, jonka löysimme aivan pienenä pallerona hyljättynä etelän kotimme takametsästä. Toinen on viime vuoden heinäkuussa syntynyt, lokakuussa Kajaanista meille varta vasten noudettu, punainen tyttökissa Ilona.

Ilona otettiin Niittykunnaalle tallikissaksi. Se onkin tomerasti jo nuoresta iästään huolimatta suorittanut virkaansa, ja saanut hiiriä kiitettävästi hengiltä.

Ilona sterilisoitiin nelisen viikkoa sitten. Reilu pari viikkoa Ilona majaili töttöröpäässä saunassa puhtaissa tiloissa, jottei leikkaushaava tulehdu. Sen jälkeen Ilona vietti vielä reilu viikon tallissa, mutta nyt Ilona on saanut laajentaa reviiriään tallin ulkopuolelle.

Pari päivää Ilona on rohkeasti seikkaillut ulkosalla. Ilona on ehkä jopa hieman liian rohkea. Toivottavasti sille ei satu mitään. Tuo vilkas autotiekin huolestuttaa molempien kissojen osalta. Vaikka aikaisemmin kaupungissa olemmekin asuneet, niin emme kuitenkaan koskaan näin vilkkaan tien varrella!


Onni on etuoikeutettu. Se saa tulla sisälle taloon lököilemään.

Ilonan ensiaskelia pihamaalla.

Tiesitkö muuten, että Maatiainen ry on valinnut vuoden 2016 maatiaiseläimeksi maatiaiskissan? Mikäli maatiaiskissa kiinnostaa enemmän, niin tästä linkistä löytyy tietoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti