sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Rankka päivä

Tipulit kuun puolessa välissä eteisen lattialla odottamassa laatikkonsa siivousta.

Tipusten oli tänään vihdoin ja viimein aika siirtyä meidän eteisestä kanalaan. Sotku ja haju oli jo välillä ehkä melkein sietämätön.

Siirsimme tiput laatikkoineen päivineen ensin kanojen hämmästeltäväksi. Kanat pakkaantuivat läjään ihmettelemään outoa laatikkoa.

Verkkaisesti kanat alkoivat lähestyä piipittävää tipulaatikkoa.

Kaunotar ihmettelee tulokkaita.

Kukot kävivät vuoronperään kiikkaamassa laatikkoon. Gimli oli vähän niinkuin, että "no, saattavat olla minunkin". Gandalf vaikutti vähän närkästyneeltä. Ikäänkuin, että "eikös me sovittu, että munitaan vaan, mutta kuka meni lisimään"!

Jonkin ajan kuluttua poistimme tipujen laatikosta kannen. Rohkeimmat tiput uskaltautuivat reunukselle istumaan. Kanat touhusivat omiaan, mutta sitten hieman ilkeähkö Tuhkimo lähestyi tipuja. Arvasin, että niitä täytyy käydä nokkasemassa. Tiput saivat heti tuta raakaa maailmaa. Tuhkimon nimi täytynee muuttaa Pahattareksi.

Porostiina ihmettelee laatikon reunalla istuvaa Markkua.

Kauaa ei Markkukaan saanut laidalla nautiskella, kun Tuhk... Pahatar kävi nokkaisemassa tipun takaisin laatikkoon.

Päivällä kävimme tarkistamassa mikä on tilanne kanalassa. Tipulaatikko oli tyhjä! Kaksi kukkotipua kökötti laatikkonsa takana suojassa, kaksi kanaa munintalaatikoiden reunassa suojahkossa ja Markku sekä toinen kana juoma-automaatin tason alla.

Iltaruokinnan yhteydessä kaikki tiput, paitsi yksi, olivat laatikkonsa takana ryppäässä. Kadonnutta kanaa ei meinannut löytyä millään. Ehdimme jo säikähtää, että isot kanat on nokkineet sen hengiltä ja syöneet iltapalaksi! Löytyipähän se lopulta hyvin piiloutuneena juoma-automaatin tason alle. 

Suljimme tiput yöksi omaan pesälaatikkoonsa. Täytynee edetä jonkun aikaa näin, että päivällä saavat olla kanalassa vapaasti, mutta yöksi pääsevät turvaan omaan laatikkoonsa kannen ja lämpölampun alle, kunnes osaavat lennähtää orrelle nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti