maanantai 18. syyskuuta 2017

Tuplaemot

Toinenkin hautoja pyöräytti tipusia viime viikon puolivälissä. Hänen tipusillaan on hieman enemmän väriskaalaa. Punertavan ruskea, vaalean keltainen, musta ja sitten kaikista pienin ja mielenkiintoisimman värinen, jolla on punainen pää ja harmahtava vartalo. Jännä nähdä minkälaiset väritykset näistä kehittyy. Hieman epäilen, että kaikki erikoissävytteiset ovat kuitenkin kukkoja. Nyt meillä on siis kahdeksan tipua!

Tuplaemot hoitavat sulassa sovussa tipujaan. Heille ei näytä olevan väliä onko poikaset omia vai vieraita. Kaikki halukkaat sopivat alle lämmittelemään ja kaikki saavat tasapuolisesti opastusta syömisessä. Tässä on menossa riehakas jauhelihahetki.

Tipusetkaan eivät ole moksiskaan ovatko oikean emon vai kaverin emon hoivassa. Saattavat välillä vaikkapa koko joukko olla toisen kanan alla lämmittelemässä.

Etualalla on kaikista pienin, punaharmaa tipunen. Terhakas tapaus. Ensimmäisenä syöksyy jauhelihaköntin päälle seistä pönöttämään kuin kukkulan kuningas. Ei ehkä ihan yhtä hätäiseen tajua ruveta syömään, joten siinä ehkä yksi syy pieneen kokoon.

Tuo keltainen oli ajautunut jotenkin verkon ali muiden kanojen puolelle. Oli piipittänyt suureen ääneen ja yrittänyt tunkea itseään pienestä verkonreiästä takaisin. Onneksi Ville oli sattunut menemään kanalaan ja sai tipusen takaisin lämpölampun ja emojen suojaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti