keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Verkot vetehen, lasken laulellen

Ensimmäistä kertaa kävimme laittamassa verkot jään alle. Jääsahan, verkkojen, kairan yms. rekvisiitan lisäksi olimme ottaneet asian sujumisen varmistamiseksi jäälle mukaan myös 74 vuotta vankkaa kokemusta.

Pitihän se minunkin kuvaamisen lomassa kokeilla miten jääsaha toimii. Ei tule talviverkoilla kylmä, ei... Ville sai sahata loput!

Irronnut jääpala työnnettiin kauas sivulle, ettei se ponnahda takaisin eikä haittaa verkonlaskua. Teräsjäätä oli reilu 10 cm.

Puhdas reikä on (ihan kaiken) a ja o! 

Tässä kohtaa on hyvä huomata, että lapio jäi. Onneksi oli pari sohjokauhaa.

Olimme innoissamme, että meillä on talon perintönä tullut komea uittolauta, mutta eipä se toiminutkaan. Sillä sai heittää vesilintua!

Sillä aikaa, kun Ykä hilpaisi hakemaan kätköistään oman uittolautansa yritimme kalastaa avannon tyhjäksi...

Oijoi, mitähän nuo säätää, tuumaa liekaan joutunut Hali.

Kuulo kannattaa myös olla kunnossa talviverkkoja laskettaessa, jotta osuu heti suunnilleen kohdilleen, kun kairaa uittolautaa esiin verkkojen toisesta päästä... Hieman meni muutama reikä hutiin ennenkuin lauta löytyi. Onneksi oli oikein iso kuuden tuuman kaira matkassa, jotta varmasti käsivarren lihakset menivät maitohapoille. Sanoinko jo, että talviverkoilla ei tule kylmä, ei?

Miehet laskivat toisessa päässä verkkoa ja toisessa päässä minä hiljaksiin vetelin jään alle uittolaudan kanssa uitettua narua.
Tässä hommassa ehti varpaat melko hyvästi jäätyä.

Nyt on verkot jään alla. Ei muuta, kun odottelemisiin, että kalat löytävät meidän verkot.
Ensi vuonna sitten verkkoja kokemaan!

Pohdimme etukäteen, että lasketaanko tätä kertaa kalastukseksi, kun verkot vasta laitetaan. Meillä meni aikaa reilu toista tuntia ja jopa pilkimme siinä välillä, joten ehdottomasti lasketaan! Joten sata kertaa talvikalassa on nyt 3/100!


1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen kirjoitus! Toivottavasti teillä oli onnea kalan suhteen. Itseänikin kiinnostaisi taas aloitella verkkokalastus pitkästä aikaa. Ellen väärin muista, uusi jääsaha olisi kuitenkin hommattava. Muut taitaakin jo löytyä.
    https://www.laxstrom.com/tuotteet/jaasahat-ja-jaakairat

    VastaaPoista