sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Hiihtolenkki

Tuli vasta tänään avattua hiihtokausi. Sivakoimme kotiovelta koirien kanssa Kylmäjärvelle. Hali oli aluksi remmissä, mutta lähempänä järveä päästimme senkin irti. Hali löysi samassa metsän syövereistä  jotakin haukuttavaa.

Uutta lunta tuli hieman, ei sentään 80 cm kuten Merikarvialla... Puut alkavat olla taas pienessä tykyssä.

Kylmäjärvelle laskee kunnon mäki! Onnistuimme jopa pysymään pystyssä, vaikka meidän  Ruotsin armeijan metsäsukset yrittävät tehdä kaikkensa kaataakseen meidät. Mietimme moottorikelkan ostoa, mutta olisko kuitenkin parempi hommata hyvät metsäsukset. Meillä on uudenkarheat ladulla hiihdettävät sukset, mulla vielä ns. optigripit, joita ei tarvitse voidella. Muttakun ei me ees yleensä hiihdellä mitään latuja, vaan umpihankia.

Aurinko teki vasta nousua, kun saavuimme jäälle.

Auringon ympärillä oli hieno rengas, halo. Valitettavasti mulla oli vain kännykkä mukana, millä reissun kuvat on näpsitty.

Paukkupakkaset taitaa olla tältä erää selätetty. Jouduimme hieman painimaan jäätyneen vessan läpivientiputken kanssa. Autokin suostui käynnistymään vasta tänään (on ollut torstaista asti pois pelistä)! Kun nyt kerran jäälle hiihdimme, niin pitihän sitä muutama reikä kairata. Jäällä - 16 tuntui tulipalopakkasten jälkeen siedettävältä ellei jopa lämpimältä. Janojuomaksi varattu mehu muistutti meille jäätymällä, että kylmä on edelleen.

Aurinko ehti jo ruveta laskemaan takaisin hiihdellessä. Hali järjesti hieman ylimääräistä ohjelmaa ottamalla kunnon jänisajon. Ei meinannut suostua luovuttamaan millään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti