sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Kukkoja tarjolla

Niittykunnaalla on tehty kanoille uusi kanala. Tai lähinnä vanha sauna tyhjennetty ja muokattu kanoille sopivaksi. Nyt kanoilla on valoisampi ja entistä isompi tila missä kuopsutella. Vielä kun ehdimme ulkotarhan rakentaa, niin pääsevät ikkunasta pihalle.

Siirsimme ensin nuorikot uuteen kanalaan, jossa ne saivat puolitoista vuorokautta touhuta ilman vanhempien kanojen seuraa. Nuorikot olikin helppoja siirrettäviä, kun ovat ihan sylikanoja:


"Kenokaulan" tyylinäyte. Ihme, että tämä kana on hengissä. Tämä ja Markku saivat melko kovaa kyytiä kanoilta muutama viikko sen jälkeen, kun olimme siirtäneet ne isojen kanojen kanssa samaan tilaan. Markulta oli nokkaistu päälaki auki, mutta "Kenokaula" oli saanut rankempaa runtua. Sillä oli kaula kaltattu niin pahasti auki, että olimme varmoja, että se ei huomista näe. Van mitäpä vielä, sehän selvisi! Hieman pienempi se on kuin muut, mutta kaula on parantunut lähes täydellisesti. Tapahtumasta muistuttaa enää muutama epämääräisesti sojottava höyhen.

Markku-kana ja toinen kukoista.

Tyytyväisiä nuorikkokanoja.

Tänään siirsimme isot kanat ja kukot nuorikoiden seuraksi.

Nuorikot hämmästelemässä päivän tuotosta.

Gandalf.

Gimli.

Jos joku tarvitsee kanalaumaansa uutta kukkoa, niin meillä olisi tarjolla vähemmän kesy, mutta kiltti aikuinen kukko tai sitten kaksi erittäin kesyä nuorikkokukkoa. Kukot ovat tyrnäväläistä maatiaiskantaa ja kelpaavat MTT:n suomalaisen maatiaiskanan säilytysohjelmaan, jos sellaiseen on kiinnostusta liittyä.

Tässä vielä kuva toisesta nuorikkokukosta, jolle on alkanut kaulaan ilmaantua komeaa punaista väriä. Toisen nuorikkokukon kuva on ylempänä tätä kirjoitusta.

Kukko ja kana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti