keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Laidunkausi on ohi!

Pässipoikien laidunkausi loppui jo syyskuun lopulla, kun laitoimme pojat teuraaksi. Nyt loppui tyttöjenkin laidunkausi, sattuneesta syystä. Tuli lunta! Liekö on pysyvää lunta vielä, mutta korjattiin laidun (seipäät ja sähkölangat) pois tänään. Jätettiin tytöille vielä pieni jaloitteluaitaus tarhan ja pihaton lisäksi.

Porostiina, oikealla yläkulmassa, on aivan hölmistynyt mitä yön aikana on tapahtunut! 
Oikeesti toi on kyllä Porostiinan perus ilme...
Vasemmassa kulmassa Kerttuli ja keskellä Elsa.

Pajunlehdet maistuivat, kun maasta ei löydy enää mitään.

Suurin osa tytöistä ei ole nähnyt ennen lunta esim. vasemmassa reunassa oleva toukokuussa syntynyt Essi ja oikeassa kulmassa oleva maaliskuussa syntynyt Matilda. 
Tytöt on komeassa villassa! Kohta on kerinnän aika.

Pimu, Kerttuli, Matilda ja Porostiina.
Porostiina on muuten jatkoajalla. Meinasimme laittaa sen teuraaksi pässipoikien kanssa, kun se oli mökillä poikien kanssa laiduntamassa. Ennen mökkilaitumelle lähtöä Porostiina oli ruvennut klenkkaamaan jalkaansa, mutta parantui kuitenkin siitä. Hellyimme sitten tuomaan Porostiinan vielä takaisin, vaikka sitä ei olekaan tarkoitus enää astuttaa. Voihan sen teurastaa sitten vaikka myöhemmin...

Muutaman päivän lauma saa laiduntaa vielä kimpassa. Sitten muut, kuin tänä keväänä syntyneet uuhet ja Porostiina, pääsevät heilastelemaan meille pian muuttavan pässin kanssa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti