sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Tukevasti raskaana

Uuhien maaginen 145 vrk tiineysraja alkaa lähestyä parin viikon sisään. Kyllä mammat näyttävätkin melko raskailta. Ville veikkasi, että syntyisi 13 karitsaa ja minä, että 12 (eloon). Eikä meille muuten tullut onneksi Porostiinan rakkauslapsia, kuten syksyn kerinnässä hieman säikähdimme. Porostiina oli vain hieman, no, pyöreähkö. Mutta näistä Sasun (T. Hautalan Sasu) hoitelemista mammoista ei ole epäselvyyttä ovatko kantavana vaiko eikö. Osalla on alkanut jo maitokin selkeästi kertyä utareihin.

Ritu on niin paksuna, että saattaisi pyöräyttää vaikka neloset. 
Viime keväänä synnytti kaksi pässiä ja yhden uuhen. 

 Ritu

 Dinahilta (I Lahtelan Dinah) toivotaan paljon uuhia, koska ne ovat ensimmäiset puhtaat kainuun harmaat mitä meille syntyy.

 Pimu (P. Jokimäen Pimu) on myös melko pinkeässä kunnossa. Viime keväänä karitsoi elämänsä ensimmäisen kerran, eikä osoittautunut kovinkaan kummoiseksi emäksi kahdelle karitsalleen. Niistä tuli täysin tuttipullokaritsoita. Hieman siis jännittää oliko Pimun astutus iso virhe, mutta täytyyhän sitä antaa toinen mahdollisuus... Viime vuonna Pimu oli meille tullessa astutettu suomenlammaspässillä, mutta tänä vuonna Pimulta tulee puhtaita kainuun harmaksia. Veikkaus on, että tänä vuonna voisi tulla jopa kolmekin karitsaa.

Ritun takana Esteri, joka on myös suht paksussa kunnossa. Sekä Esterin että Ritun jälkeläiset ovat risteytyskaritsoita. Esteri synnytti viime keväänä kaksi uuhta ja yhden pässi-pojan.

 Mammajoukko ja virallinen valvoja. 
Huomaatko valvojan kuvassa? ;)

Ai niin, ja nythän se pitää pikkuhiljaa aloittaa kevätbongaus. Ensimmäiset pohjoisen kevätmerkit bongattu: pulmuset tulivat edellisen viikon lopulla. Etelään on kuulemma jo joutsenet tulleet pelloille... Täällä on vielä tukevasti lunta ihan joka paikassa.


1 kommentti: