keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Pikkulampaat


Karitsat ovat kasvaneet ihan hirmuisesti. Nämä kuvat ovat kymmenen päivää sitten otettuja, ja ne on tästäkin vielä kasvaneet! Potria ja touhukkaita ovat. Hauska katsella niiden ns. iltavilliä, kun takapää alkaa hyppelehtiä ikäänkuin omaa elämäänsä, johon etupään on pakko yhtyä, ja kohta jo koko karitsa hytkyy kevyesti, korkeasti ja vauhdikkaasti sinne-tänne-tonne-ja-takaisin!

Karitsoiden emä eli Pimu, ei tointunut yhdellä antibioottikuurilla. Kuurin vaikuttaessa eli viikon verran Pimu näytti elpymisen merkkejä, mutta pääsiäissunnuntaina eli 11 päivää synnytyksen jälkeen se alkoi vuotaa verta. Mittasimme kuumeen, mikä oli aavistuksen koholla. 

Pääsiäisviikonlopun jälkeen sain eläinlääkäriltä Pimulle järeämmät antibioottipiikit. Pimu sai kaksi piikkiä, mitkä pistettiin kolmen päivän välein. Nyt antibioottikuurin loppumisesta on lähes kaksi viikkoa, ja Pimu vaikuttaa pirteältä ja syö normaalisti.

Ritu, Esteri ja Porostiina ovat näyttäneet jo tovin siltä, että Suklaatti on hoidellut hommansa hyvin. Kuun vaihteen jälkeen Ritulle tulee 145 vuorokautta täyteen, mikäli se tuli kantavaksi heti samana iltana, kun Suklaatin kanssa kiihkeästi ensimmäistä kertaa kohtasivat.

Jännittää, jos mahdollista, jopa enemmän odotella seuraavia karitsoita syntyväksi, kun tämä ensimmäinen ei mennyt ihan jouhevasti. Mutta kuten Ville vitsaili, niin minähän olen jo konkari, kaksi karitsaa maailmaan onnistuneesti päästänyt!

Ihanat veijarit ovat vielä saaneet kolme kertaa päivässä tuttipullomaitoa. Huomisesta alkaen ne saavat enää kaksi kertaa päivässä. Hyvin pikkuisille maistuu jo heinä sekä täydennysrehu.

Kerttuli keikistelee.

Lopuksi vielä ilman mitään aasinsiltoja raporttia kevään etenemisestä tai etenemättömyydestä... Viikonloppuna tuli uusia kevätbongauksia mm. mustarastaat ja keltasirkut ilmaantuivat lintulaudalle. Hanhet tuli bongatuksi sekä eilen koirien kanssa pyöräillessä huomattiin meidän pellolla töyhtöhyyppä! Etelässä olemme bonganneet töyhtöhyyppiä yleensä jo maaliskuun puolella, mutta pohjoisen huhtikuu ilmeisesti vastaa etelän maaliskuuta, sillä tänään satoi lisää lunta! Ainakin sellaiset viisi senttiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti