sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Munat läpivalaisussa

Niittykunnaalla läpivalaistiin tänään munia. Luit aivan oikein! ;) Munan läpivalaisu tapahtuu pimeässä huoneessa, niin että pienehkö taskulamppu on kämmenen sisällä ja muna laitetaan kämmenen päälle. Etusormi ja peukalo muodostavat renkaan päästäen valoa munaan, jolloin munan väri paljastaa onko se lähtenyt kehittymään vai ei. Mikäli KANANmunien läpivalaisu kiinnostaa enemmän, niin munanetistä löytyy seikkaperäiset valokuvat, miltä muna missäkin vuorokauden vaiheessa näyttää.

Läpivalaisu kertoi, että kahdeksasta munasta yksi ei ollut lähtenyt kehittymään kuuden konehaudontapäivän jälkeen. Liekö oli edes hedelmöittynyt. Seitsemän tipua on siis tällä hetkellä aluillaan, mutta tässä matkan varrella voi vielä sattua kaikenlaista.

Pimulla tuli tänään tiettävästi 145 vuorokautta täyteen eli karitsointi voi alkaa minä hetkenä hyvänsä. Ensikolla ilmeisesti voi kuitenkin venähtää jopa viikon tai kaksi... Sisustimme tänään kuitenkin Pimun yksiön viihtyisäksi synnyttää. Lämpölamputkin on kytketty paikoilleen & päälle, jotta karitsoiden olisi lämmin pullahtaa maailmaan.


Lampolassa hääräillessämme kanarouvat rupesivat päiväkylvylle. Ohessa parinkymmenen sekunnin videonpätkä rouvien kylpytuokiosta:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti