sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Talvi yhtyy kevääseen

Hiihtelimme eilen kolmisen tunnin lenkin koirien kanssa majavan jälkiä etsiskellen. Keli oli mitä upein, kevätaurinko lämmitti sulosti.


Talvi on antanut jo sen verran myöden, että joki oli paikkapaikoin auki. Jouduimme joenpohjalta siirtymään jokipenkkaa hiihtelemään, ettei homma muuttuisi vesihiihdoksi...
Mitään aktiivisia majavan merkkejä emme havainneet, mutta lumella oli ollut kaikenlaista muuta hulinaa kuten kanalintuja, kettuja, supia (?), jäniksiä, lumikkoja, kärppiä, näätiä, minkkejä ja ehkä saukkojakin.



Jonkin linnun elämän liekki oli sammunut talvisilla hangilla. Hilda kaivoi lumen alta sulkakasan esiin. Sulkakasoja löytyi kaikkinensa kolme. Sulat olivat isoja, vaaleita ja höyhenet erittäin keveitä. Tuli mieleen liekö lapinpöllö. Ja mitäköhän sille oli käynyt? Onko pöllö vain hyytynyt kolmenkymmenen asteen pakkasiin, onko kettu hyökännyt kimppuun vai onko kohtalo puuttunut peliin yläilmoista päin?


Viime vuonna tähän aikaan silloisessa kotopuolessamme, Karkkilassa, olimme kevätbonganneet jo laulujoutsenet ja kekomuurahaiset. Kevät olikin viime vuonna hetken aikaa todella aikaisessa, koska 15.3. mennessä olimme bonganneet jo ensimmäisen leskenlehden sekä sisiliskon! Näillä lakeuksilla ei taida hirveästi leskenlehtiä edes olla vai onko? Ainakin kasviatlas näyttää, että melko vähälukuisena esiintyisi. Jotakin kevätbongausta rakoilevan joen lisäksi on tehty, sillä eilen havaitsimme ensimmäiset pulmuset!

Näetkö Sinäkin sen? Talvi selkeästi yhtyy kevääseen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti